Tässä kiireen keskellä, kun touhuaa paljon asioita, voisin ottaa esille yhden niin sanotuista ”aika kultaa muistot” -keikoista!

Joulukuu alkaa kivasti, kun palaan vuoden tauon jälkeen Gourmet-teatteriin Tallinnaan. Olen taas suunnitellut illallismenun ja pääsen osallistumaan esitykseen. Etukäteen on yllätys itsellenikin, miten ison roolin keittäjä saa teatteriesityksessä – esittelen menun käsikirjoituksen mukaan. Helppoa, kun joku miettii asiat puolestasi!

Gourmet-teatterin ilta Tallinnan Linnahallissa alkaa yhdellä tämän hetken lempiannoksistani, pähkinävoin kanssa paahdetulla juurisellerillä ja hiillostetulla Västerbotten-juustolla. Juomasuosituksena täydellinen olisi olut! Pääruoaksi on karitsaa ja omenaa. Marjat ja maito muodostavat jälkiruoan rungon.

Etukäteisvalmistelut ovat olleet todella tarkat: selkeiden annosten lisäksi olen suunnitellut kaikki erikoisruokavaliot, kuvannut annosten rakentamisen ja antanut ohjeet kokeille. On aina tärkeää olla tarkat suunnitelmat, kun ei ole omaa tiimiä toteuttamassa asioita. Kun tiimi on vieras ja vieläpä iso, on mahdollisten virheiden määrä huikea.

Illallisten sujuvuuden takaa se, että mukaani avausviikonlopulle lähtee Kalle Tanner. On tosi kiva lähteä vanhan luottopakin kanssa reissuun pitkän tauon jälkeen. Tässä vaiheessa on tärkeää, että pystyn itse keskittymään kokonaisuuteen ja sen sujuvuuteen. En siis aio hikoilla keittiössä vaan yritän keskittyä laadunvalvontaan!

Gourmet-teatteri on jättimäinen show, 150 henkeä kahdesti illassa, eli siitä nauttii tuhansia ihmisiä joulukuun 12 iltana! Virolaisen kulttuurin tuntien he ottavat esityksen upeasti näyttäytyen ja nautiskellen!

https://gurmeeteater.ee