Meidän aivan must kesäruoka on ensimmäisenä reseptinäni vuorossa.

Grilli reseptiin

Vaikea keksiä parempaa ja helpompaa kotiruokaa kuin sokerisuolattu lohi, jonka voi joko grillata tai polttaa kaasuliekillä. Lohihan on hyvin rasvainen kala, eikä siksi pala helposti liekillä tai hiilloksella. Lisäkkeeksi sopii melkein mikä vaan, mutta tällä kertaa meidän pyhälisäkkeenä toimi hieman aasialaisella twistillä tuunattu nuudelisalaatti. Aikaa itse valmistamiseen menee noin puoli tuntia, kunhan lohi on sokerisuolattu hyvissä ajoin.

Tuplat reseptiin lohi

 

500g   lohifile, nahaton ja ruodoton

75g     sokeri

75g     suola

 

  • Putsaa lohi hyvin ja sekoita suola ja sokeri keskenään. Kaada seos kokonaan lohen päälle, siten että sitä on joka paikassa. Anna maustua kylmässä kolme tuntia ja pese seos pois. Kuivaa lohi hyvin ja aseta se kuumaan grilliin. Grillaa lohta vain yhdeltä puolelta noin 7 minuuttia, tai kunnes pinta on tumma ja rapea. Poista kala grillistä ja anna vetäytyä hyvin. Sivele pinta vielä voilla ja ripottele suolaa pinnalle maun mukaan.

Big green egg

 

Nuudelisalaatti:

 

150g   munanuudeli

3kpl    valkosipulin kynsi

3rkl     kalakastike

3rkl     öljy

3rkl     sokeri

40g     inkivääri

1kpl    lime

1kpl    chili

1pnt    korianteri

1dl      cashew pähkinä

1dl      mung itu

1kpl    broccoli

1/2kpl            kesäkurpitsa

1/2kpl            kurkku

 

 

 

  • Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten. Laita kulhoon kalakastike, öljy, limen mehu ja sokeri. Raasta raastimella inkivääri pieneksi ja purista siitä mehu kulhoon. Raasta kulhoon myös valkosipulit ja sekoita kastike huolella. Leikkaa chili ja korianteri pieneksi ja lisää ne joukkoon. Keitä nuudelit kypsiksi ja jäähdytä kylmän veden alla. Lisää ne hyvissä ajoin kastikkeen sekaan maustumaan. Putsaa broccolit, kurkku ja kesäkurpitsat haluamaasi muotoon. Paahda pannulla kaikki kovalla lämmöllä aluksi ilman öljyä. Lisää lopuksi tilkka öljyä ja hitunen suolaa. Kun kasvikset ovat paahtuneita ja kypsiä niin sekoita ne nuudeleiden joukkoon. Leikkaa pinnalle hieman chiliä ja lisää lopuksi korianteria, mung-ituja ja paahdettuja cashewpähkinöitä.

Salaatti lohi

9 thoughts on “Grillattua lohta ja keväinen nuudelisalaatti

  1. Kiitos yksinkertaisesta reseptistä vaikka minulla ei sattunutkaan olemaan ihan kaikkea salaattiin laitettavaa, sain silti hyvin maittavaa syömistä aikaan.
    Usein netissä ilmestyvät reseptit ovat niin moniaineisia että on ihan mahdotonta pitää kotona sellaista määrää ruoka-aineta pienen perheen tarpeisiin.
    Yksinkertaisia ja tavallisilla raaka-aineilla aikaan saatavia annoksia toivon vastaisuudessakin.

Comments are closed.