Unelmieni oma ravintola avautuu vappuna. Gastro Bar Sesongilla on lisänimi grocerant; kerron miksi.

Kevät on ollut kiireinen, sillä ravintolan lisäksi olen rakentanut kuviota, jonka myötä syntyy Suomessa – ja maailmallakin – täysin uudenlainen ravintolan ja hypermarketin yhteistyö. Symbioosi on nimeltään grocerant, ja on ollut mahtavaa päästä rakentamaan sitä.

Yhtiökumppanini Markku Hautala on pitkän linjan kauppias, jolla on aina ollut tavoitteena paras mahdollinen ruokakauppa. Minulla on nyt rooli sekä ravintoloitsijana että kaupan sparraajana. Päätavoitteemme on tehdä ihmiset onnellisiksi ja heidän arkensa hieman paremmaksi. Puhumme arjen rikastamisesta. Kaupasta tulee niin hyvä, että ihmiset haluavat sen takia asua Järvenpäässä!

Sesongissa kokkaamme ajankohdan parhaista raaka-aineista, jotka poimimme hypermarketin valikoimista. Olen aina halunnut nähdä ja kokea raaka-aineeni, ja nyt siihen on helppo mahdollisuus. Samalla kaupan valikoima kehittyy, mistä on iloa kaikille asiakkaille.

K-Citymarket Järvenpään valikoiman parantaminen on ollut käynnissä syksystä lähtien, ja konkreettisesti se alkaa näkyä, kun tulevina viikkoina 800 neliötä myymälätilaa uudistetaan täysin. Kalatiski (myös kehuttu sushi), lihatiski, leipäosasto ja hevi – tuoretuotteiden osalta kaikki uudistuu vastaamaan sitä korkeaa laatua, mitä Sesongissa tarvitsemme. Osa Sesongin käyttämistä raaka-aineista merkitään ”Sesonki suosittelee” -leimalla.

Sesongin tyyliin kokattu ruoka on ennen kaikkea hyvin tehtyä ja maistuvaa. Rakastan klassikoita, niitä tulee olemaan meillä aina. Lisäksi teemme vähän fiinimpää maistelumenua. Sunnuntaisin meillä on kaupungin huikein brunssi, joka tarjoillaan pöytiin. Alkuun jaettavia annoksia, pääruoat tietysti isoilla lautasilla. Jälkiruoat katamme buffaan. Viinimme olemme hankkineet parhailta toimijoilta, ja tarjoamme laatujuomia hyvin kohtuulliseen hintaan.

Järvenpää tarvitsee tämäntyylisen ravintolan, joten teemme kulttuuriteon avaamalla Sesongin. Tuntuu hyvältä, miten meidät on otettu vastaan: vappubrunssi ja äitienpäivälounas on jo varattu liki täyteen. Olemme täällä joka päivä, vain puolen tunnin auto- tai junamatkan päässä Helsingistä!

Gastro Bar Sesonki
Helsingintie 41, Järvenpää
Avoinna
Ma 11-15
Ti – pe 11-15 ja 16-23
La 12-23
Su 12-18