Tässä yksi omista suosikkiresepteistäni lohesta. Äärimmäisen helppo valmistaa ja ei vaadi montaa raaka-ainetta. Avocado on aivan pitelemätön lisuke eksoottiisuudestaan huolimatta lohen kumppaniksi. Leipänä tykkään itse vaihdella tumman ja vaalean välillä, kumpi nyt sattuukaan sillä hetkellä kiinnostamaan. Ruokajuomaksi olutta tai rapsakkaa valkoviiniä.

 

Sokerisuolattu lohi:

 

500g             lohifilee

1dl                sokeri

1dl                suola

 

  • Putsaa lohesta rasvat ja nahka pois. Sekoita sokeri ja suola keskenään ja kaada se lohen päälle siten että filee peittyy kokonaan, varmista että myös lohen alla on seosta. Anna maustua noin tunti ja pese kala huolellisesti. Leikkaa lohesta pientä kuutiota ja tarjoile paahdetun leivän ja avocadon kanssa.

 

Avocado”salsa”:

 

4kpl              kypsä avocado

2rkl               creme fraiche

1kpl              sitruunanmehu

1tl                 viinietikka

suola, mustapippuri ja sokeri

 

  • Poista avocadoista kivet ja kaavi sisus kulhoon. Lisää kaikki aineet kulhoon ja soseuta esim haarukalla karkeaksi ”salsaksi”. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla ja halutessasi mustapippurilla. Lisää viimeiseksi pieni tilkka hyvää vaaleata viinietikkaa joukkoon. Voit myös soseuttaa osan avocadoista sileämmäksi pyreeksi, jolloin se toimii mainiosti kastikkeena kostuttamassa annosta.