Suomen Bocuse d’Or -tiimin presidenttinä olen tänään superiloinen: julkistamme vihdoin kokit, jotka hakevat Suomen edustajan paikkaa alkavalle kaudelle. Kolme kovaa ammattilaista on mukana ja voitontahtoisin heistä lähtee Torinon kautta Lyoniin!

Olen joutunut viettämään hieman hiljaiseloa, toipuminen leikkauksesta vei kesän ja nyt palaan vähän kerrallaan töihin. Mikäpä olisi mukavampi syksyn aloitus kuin paluu Bocuse d’Or -kuvioihin.

Tämän päivän tähdet ovat Benjamin Frostell, Ismo Sipeläinen ja Tommi Tuominen.  Yksi heistä edustaa Suomea tulevalla kisakaudella, vain yksi asia mielessään: voitto Lyonissa.

Olen tosi tyytyväinen ja innoissani näistä hakijoista. Meillä on hyvässä määrin niin kokemusta kuin uutta intoa ja rohkeuttakin.

Hakijoita oli muitakin, mutta heidän kokemuksensa ei tällä kerralla valitettavasti riittänyt jatkoon. Halusimme pitää kilpailun mahdollisimman kovatasoisena. Eräälle kisaan ilmoittautuneelle kirjoitin: “Olet vielä nuori, odota pari vuotta ja lupaa, että haet uudestaan!” Saman haluaisin sanoa teille, jotka nyt harkitsitte osallistumista, mutta ette vielä rohjenneet.

Karsintakilpailu Suomen edustajan paikasta järjestetään 7. marraskuuta ruokaa ja taidetta yhdistelevän Supper Festin aluksi. Tämä on loistava mahdollisuus ELO-säätiölle ja Bocuse-kilpailulle Suomessa, sillä järjestämme karsinnat upeampina kuin koskaan Suomessa. Bocuse d’Or saa tässä tilaisuudessa kaiken huomion, juuri kuten se ansaitseekin.

Bocuse d’Orissa parasta on mahtava kisatunnelma, ja sen tunnelman haluamme herättää henkiin jo karsinnoissa.

Tuomme Lyonin tunnelmaa Suomeen luomalla yhteistyökumppaneille puitteet, joissa isännöidä vieraitaan viihdyttävästi. VIP-villagessa on luvassa tarjoilua, hyvää fiilistä ja mukavaa nautiskelua. Viimeistään Lyonista tutut lehmänkellot saavat foodiet ja koko yleisön ymmärtämään, miten upea tapahtuma on kyseessä.

Kaikki tämä tekee kilpailusta houkuttelevamman, eli uskon meidän saavan tulevaisuudessa enemmän hakijoita ja entistä laadukkaamman kisan.

Järjestämme karsintakilpailun Arabian designkeskuksessa. On hienoa, että Fiskars kaikkine brändeineen on niin vahvasti mukana. Fiskarsille, Arabialle, Iittalalle ja Hackmanille tämä on mainio tilaisuus päästä mukaan Bocuse-perheeseen.

Karsinta järjestetään täysin Bocuse d’Orin sääntöjen mukaan. Kilpailijoilla on 5 tuntia 35 minuuttia aikaa laittaa liha vadille ja kala lautaselle.

Kala-annoksen pääraaka-aine on upea kotimainen, kokonainen kuha. Vähintään 60 prosenttia annoksesta on kasviksia. Lihavadin pakolliset raaka-aineet ovat kokonainen ankka ja ankan sydän.

Ankka paljastaa, onko kilpailijalla luovuutta ja taiteellista silmää. Näkemys on vähintään yhtä tärkeää kuin ruoanlaittotaito!

Pitää olla kova kaveri tekemään ruokaa, viemään projekti maaliin ja mieletön paineensietokyky, niillä tässä kisassa pärjää. Suomen karsinnan ratkettua uuden edustajan kausi alkaa tammikuussa 2018. Bocuse d’Or Europe on kesäkuussa Torinossa.

Tästä tulee hyvä lähtö tulevalle Suomen edustajalle, kuka tahansa näistä kolmesta se onkin. Lähdetään kaikki vilpittömästi kannustamaan häntä!