Mahtavaa aikaa, pakko sanoa että olen innoissani!!

Aika ajoin meille kaikille tulee tarve tehdä uusia asioita ja karistaa vanhat pölyt niskasta.

Sain mahtavan haasteen astua Silja Linen laivoille auttamaan ja kehittämään ravintoloita, joissa itsekin olen jo pikkupoikana innoissani nauttinut silloin vielä kovin eksoottisia mereneläviä, sekä muita herkkuja. Upeaan haasteeseen kuuluu neljä laivaa. Jo klassikoiksi muodostuneet Serenade ja Symphony ainutlaatuisine Promenadeineen ja klassikkoravitoloineen, sekä hieman uudemmat ainutlaatuiset turun laivat Baltic Princess ja Galaxy.

Monta ravintolakonseptia ja kokonaisuutta, jotka ovat äärimmäisen mielenkiintoisia ja hienoja työkenttiä. Melkein jokaisella meistä onkin jokin muisto ruotsin laivoilta, ja niitä haluan luoda jatkossakin. Laiva sekä seisova pöytä niin kuin vanhemmillani on tapana nykyistä buffet pöytää kutsua, sekä siihen luonnollisesti kuuluva juomavalikoima, herättää jokaisessa meistä tunteita. Tunnen olevani samaan aikaan etuoikeutettu sekä ”kirottu”, koska mitä tahansa koko kansan klassikoille tapahtuukaan, on se monelle hengen asia. Niin työntekijöille kuin asiakkaillekin. Täällä pääsen miellyttämään ja suututtamaan koko kansamme kirjoa. Laivoillahan tunnetusti käy, sekä nuoret bilettämässä, kuin myös pariskunnat ja vanhemmat jälkikasvuineen viihtymässä sekä herkuttelemassa. Kaikille valikoiman tulee olla erilainen. Tässä haasteessa kun onnistuu niin onnistuu missä vaan.

Neljä uniikkia laivaa antaa kuitenkin mahdollisuuden luoda jotain uutta, klassikkoja kunnioittaen uskonkin, että saamme paljon hyviä asioita aikaan. Näille laivoille mahtuu niin uskomattoman paljon kokemusta ja ammattitaitoa mielettömien pitkien urien tehneiden ihmisten joukkoon, että sitä on vaikea vielä edes ymmärtää.

Hektiseen ravintolamaailmaan tottuneena koin aluksi pienimuotoisen järkytyksen kun astelin Tallink Siljan toimistolle eräänä maanatai aamuna, jossa silloin tällöin työtäni saan tehdä. Kaikissa kokeissa ja keittiötyöskentelyä rakastavissa ihmisissä asuva yliaktiivinen aadeehoodee persoonani sai yliannostuksen kalenterikutsuja, palaveripyyntöjä, sekä tietenkin huikean määrän upeita uusia työkavereita. Innolla odotan mihin kaikkeen uuteen tässä vielä saakaan sekaantua, kunhan vain ymmärrän kaikkien näiden ihmisten tuomat upeat mahdollisuudet. Työnkuvani kokonaisuus on vielä hieman itselleni selvityksen alla, mutta selkenee kovaa vauhtia koko ajan. Ehkäpä viimeistään jo syksyllä pystyn tekemään jotain, josta voi nähdä että olen tosiaan siirtynyt Siljalle. Tulkaa laivoille nauttimaan ja antakaa ideoita avoimin mielin!

6 thoughts on “Uusia tuulia

  1. Aika moni haluaa oppia ruoanlaittoa (ja miksei drinkkien tekoakin). Laivoilla ei tietääkseni ole vielä pidetty kursseja näiden parissa. Itsekin usean risteilyn tehneenä voisin kuvitella lähteväni risteilylle jossa lyhyt kurssi (eri teemoja). Nämä voisi myös tehdä maissa olo aikana (varsinkin sere ja symppi) jolloin se ei veisi liikevaihtoa muusta toiminnasta – päinvastoin. Kurssin jälkeen olisi sit kiva syödä itsetehtyruoka tai siirtyä vaan rentoutumaan baariin…eli vähän hyötyä myös jos risteilylle lähtee. Tämä voisi olla myös suosittu kokous/yritys matkailijoille ja miksei myös turisteille/sinkuille/pariskunnille. Kutsua odotellessa ekalle ruoanlaittokurssille 😉 M

Comments are closed.