Mahtava meininki, jos minulta kysytään! Pääsen tällä viikolla kertomaan omasta ravintolastani. Viime viikon festivaalit onnistuivat hienosti, niistäkin sananen tarinan päätteeksi!

Ollessani kesällä pitkällä sairaslomalla, mielessäni pyöri paljon asioita. Päätin, että työn pitää olla sellaista, josta innostuu. Jos on unelmia, ne pitää toteuttaa eikä jäädä haaveilemaan. Pitää uskaltaa, olkoon haave kuinka hullu tahansa! Niinpä rohkaistuin tekemään peliliikkeen, joka sisältää riskejäkin. Hinta, jonka joudun maksamaan suuren unelman toteutumisesta on, että menetän säännöllisen ja hyvän työpaikan. Mutta aktiivinen ja hieman hullu, kuten minä, tarvitsee jännitystä ja toimintaa arkeensa!

Olen aina puhunut omasta krouvista, tunnelmallisesta paikasta jossain vähän sivussa. Mietin pitkään Arabiaa tai Vantaata mahdollisena liikepaikkana. Sattumoisin hiljattain tuli vastaan mies ja tilanne, joiden myötä unelmani etenee.

Yhteinen tuttavamme yhytti kauppias Markku Hautalan ja minut. Kun juttelimme, hän  tokaisi, että olisi kiva tehdä jotain hullua. Minä puolestani paljastin, että olen aina halunnut perustaa ravintolan hieman erikoiseen paikkaan, joka herättää kiinnostusta. Make lupasi, että hänellä on minulle täydellinen paikka.

Niinpä ensimmäinen oma ravintolani avautuu Järvenpäähän K-Citymarketin yhteyteen. Sijainti on täydellinen: ravintolan on tärkeää olla asiakasvirtojen lähellä. Toisaalta nyt ravintolani on myös raaka-aineiden lähellä. Minulla on mahdollisuus vaikuttaa raaka-aineeseen ja valita parasta. Samat sesongin tuotteet ovat saatavilla myös marketin asiakkaille – jos ei rohkene heti ostaa kotiin, meillä voi maistella ja saada jopa vinkkejä kokkaukseen.

Make innostui ajatuksesta: samalla kun teen ravintolaa, kehitän marketin valikoimaa. Kaupalle se on myös hyvää ja arvokasta kehitystä, jossa lopullinen voittaja on asiakas. Siitä se ajatus lähti ja nyt meillä on yhteinen yritys pystyssä. Luonnollisesti sesonkiriippuvaisena uuden lapsemme nimeksi tulee Gastro Bar Sesonki.

Sesongissa tarjotaan aina parhaita kauden raaka-aineita, sekä raaka-ainetta kunnioittavaa, puhtaanmakuista ja hyvää ruokaa. En juuri nyt jaksa keksiä uusia emulsioita, vaan haluan keskittyä perusasioihin! Gastro Barissa olen vapaa tekemään mitä mieleen juolahtaa.

Gastro Bar Sesonki avautuu vappulounaalle.

Kiirettä on pitänyt, sillä viime viikolla järjestimme Elo-säätiön kanssa yhteistyössä Suomen oman Bocuse d’Or -kilpailun, jossa valittiin Suomen edustaja seuraaviin kisoihin. Saimme kolmesta tasavahvasta kisaajasta hyvän edustajan, kun Ismo Sipeläinen päihitti kilpakumppaninsa teknisillä taidoillaan, kilpailukokemuksellaan ja järjestelmällisyydellään. Hän onnistui tarjoamaan annokset lämpiminä. Niissä oli myös käytetty vaadittavaa tekniikkaa ja väriä. Tapahtuman järjestelyihin oltiin tyytyväisiä, ja tästä tulee hyvä kausi, uskon Sipeläisen kisavarmuuteen.

Jännittävä ja tiheätunnelmainen kilpailu oli osa Supper Fest -festivaalia, jonka järjestin yhteistyössä Pekka Paikkarin sekä Supper Fest -tiimin kanssa Fiskarsin kampuksella Arabiassa. Järjestyksessään toinen Supper Fest oli onnistunut. Sali täyttyi karsintakisan jälkeen vielä kahtena iltana kulinaristeista, kun Toni ”KOSTI” Kostian ja Erik ”KOSTIANIN KOIRA” Mansikka tekivät ruokaa ja taidetta yhteistyössä artistien kanssa. Hankkeen isä on väsynyt, mutta onnellinen.

Juuri nyt olen tyytyväinen tekemiini ratkaisuihin – ajan mielelläni ruuhkasta poispäin.